Siaran langsung keputusan JDT vs PJ City FC 13 April 2019

live result jdt pj city fc liga super

Medan persaingan Liga Super Malaysia 2019 kini telah memasuki perlawanan minggu ke-9 (LS9) yang turut menyaksikan pasukan Petaling Jaya FC atau PJ City FC melayani kunjungan Skuad Harimau Selatan, Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung buat kedua-dua pasukan pada hari Sabtu, 13 April 2019.

Untuk aksi ini, pasukan PJ City FC sudah tentu akan memanfaatkan kelebihan awal iaitu beraksi di laman sendiri bagi menghadiahkan kemenangan kepada penyokong setia sekaligus dapat meraih tiga mata penuh bagi memperbaiki kedudukan mereka dalam carta Liga Super 2019.

Namun, PJ City FC harus perlu berwaspada dengan ancaman barisan serangan JDT yang mampu mencipta kejutan dalam usaha mereka mahu meraih tiga mata berharga di tempat lawan bagi mengukuhkan lagi kedudukan mereka selaku pendahulu dalam carta Liga Super 2019 setakat ini.

Sementara, pertemuan Liga Super membabitkan PJ City FC dan JDT sememangnya menjadi tumpuan serta dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2019 setakat lapan perlawanan sebelum ini menyaksikan PJ City FC telah menempatkan kedudukan mereka di tempat ke-9 Liga dengan 8 mata manakala JDT pula berada di persada liga bersama kutipan 20 mata.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh JDT lwn PJ City FC Liga Super 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-9 Liga Super Malaysia 2019 (LS9) membabitkan pasukan PJ City FC lawan (lwn) JDT yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI JDT VS PJ City FC 13.4.2019 LS9
Aksi minggu ke-9 saingan Liga Super Malaysia 2019 melibatkan pasukan PJ City FC melawan JDT berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 9:00 malam bertempat di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
PJ City FC PJ City FC 0 1 JDT 1 JDT
Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya
Penjaring Gol Penjaring Gol
Syafiq Ahmad 26′ Penjaring Gol

 

INFO BERKAITAN
Buka Pautan Kedudukan Carta Terkini Liga Super Malaysia 2019 Dan Jadual Lengkap Perlawanan
Close