Siaran langsung keputusan Perak vs Kedah juara final Piala FA 2019

result live juara piala fa 2019 kedah perak

Aksi final Shopee Piala FA Malaysia musim 2019 menyaksikan pasukan Perak menentang Kedah bagi merebut gelaran juara dan menjulang trofi Piala FA dalam perlawanan akhir yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 27 Julai 2019.

Perak mara ke final Piala FA Malaysia 2019 selepas menyingkirkan Pahang dengan aggregat 4-3 manakala Kedah pula layak berdasarkan kiraan kelebihan jaringan ditempat lawan ke atas Felda United apabila kedua-dua pasukan terikat keputusan seri aggregat.

Berdasarkan prestasi semasa, pasukan Kedah dilihat mempunyai peluang yang cerah untuk memenangi perlawanan akhir Piala FA 2019. Namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Perak yang mampu mencipta kejutan sepertimana mereka melakukannya keatas Pahang pada saingan separuh akhir kedua sebelum ini.

Mengenai aksi perlawanan akhir (final) Piala FA 2019, peminat dan penyokong Perak dan Kedah pastinya mengharapkan barisan pemain yang diturunkan dapat mempamerkan aksi persembahan terbaik dengan mencipta kemenangan sekaligus dari merangkul gelaran Juara Piala FA 2019.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Perak Lwn Kedah Final Piala FA 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan akhir Shopee Piala FA Malaysia 2019 membabitkan pasukan Perak lawan (lwn) Kedah yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI PERAK VS KEDAH 27.7.2019 FINAL PIALA FA
Aksi final Piala FA 2019 melibatkan pasukan Perak melawan Kedah berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 9:00 malam bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil.
Tuan Rumah 9:00PM Pelawat
Perak Perak FA 0 0 Kedah FA Kedah
Stadium Nasional Bukit Jalil
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol   Penjaring Gol
LIVE STREAMING PERAK VS KEDAH 27 JULAI 2019 FINAL PIALA FA 2019
Aksi membabitkan Perak menentang Kedah turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Football Malaysia (Iflix) dan TV9 seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya perlawanan ini dipancarkan secara siaran langsung atau live streaming di internet, LamanWeb Info (LWI) akan sertakan pautan atau video langsung dalam ruangan di bawah.
VIDEO LANGSUNG LIVE PERAK VS KEDAH FINAL PIALA FA 2019
Close