Siaran langsung Kelantan vs Melaka United 14 Julai 2018 Liga Super

Aksi Liga Super Malaysia saingan minggu ke-19 (LS19) turut menyaksikan pertemuan di antara pasukan Kelantan menentang Melaka United dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 14 Julai 2018.

Pertemuan Liga Super membabitkan Kelantan dan Melaka United sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik serta sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini adalah kepada Kelantan yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat menambah 3 mata berharga dalam carta Liga Super 2018.

Melaka United selaku pasukan pelawat, mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Kelantan yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Kelantan yang berupaya mencipta kejutan.

Kedudukan carta Liga Super 2018 setakat lapan belas perlawanan yang telah berlalu menyaksikan pasukan Kelantan berada di kedudukan ke-11 dengan 14 mata hasil daripada empat kemenangan dan dua seri.

Sementara pasukan Melaka United pula dengan kutipan 23 mata sekaligus meletakkan mereka di tangga ke-7 Liga Super 2018 setakat ini.

KEPUTUSAN TERKINI KELANTAN VS MELAKA UNITED 14.7.2018 LIGA SUPER
Aksi Liga Super minggu ke-19 (LS19) melibatkan pasukan Kelantan melawan Melaka United berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 9:00 malam bertempat di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-19 Liga Super Malaysia 2018 (LS19) yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh membabitkan pasukan Kelantan lawan (lwn) Melaka United.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Kelantan 1 1 Melaka Utd
Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu
Penjaring Gol Penjaring Gol
11′ Shafiq Shaharudin Zubovich 90+’
Close