Siaran langsung Kuala Lumpur vs Melaka United 5 Jun 2018 Liga Super

Aksi Liga Super Malaysia saingan minggu ke-14 (LS14) menyaksikan pasukan Kuala Lumpur (KL) menentang Melaka United dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Selasa, 5 Jun 2018.

Pertemuan Liga Super membabitkan Kuala Lumpur dan Melaka United sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik serta sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini adalah kepada Kuala Lumpur yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat menambah 3 mata berharga dalam carta Liga Super 2018.

Melaka United selaku pasukan pelawat, turun dengan misi mesti menang dan mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Kuala Lumpur yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Kuala Lumpur yang mampu mencipta kejutan.

Kedudukan carta Liga Super 2018 setakat tiga belas perlawanan yang telah berlalu menyaksikan pasukan Kuala Lumpur berada di kedudukan ke-7 liga dengan 16 mata hasil daripada lima kemenangan dan satu seri.

Manakala pasukan Melaka United pula dengan kutipan 14 mata sekaligus meletakkan pasukan itu di tangga kesepuluh liga selepas mengharungi tiga belas perlawanan.

KEPUTUSAN TERKINI KUALA LUMPUR VS MELAKA UNITED 5.6.2018 LIGA SUPER
Aksi Liga Super minggu ke-14 (LS14) melibatkan pasukan Kuala Lumpur melawan Melaka United berlangsung pada hari Selasa bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-14 Liga Super Malaysia 2018 (LS14) yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh membabitkan pasukan Kuala Lumpur lawan (lwn) Melaka United.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
K.Lumpur 3 4 Melaka Utd
Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras.
Penjaring Gol Penjaring Gol
43′ Paulo Josue
48′, 71 De Paula
Zubovich 6′
Syahrul Azwari 23′
Ifedayo 76′ ,34′
Close