Siaran langsung keputusan Malaysia vs Indonesia 5 September 2019

result live malaysia indonesia 2019

Pasukan Malaysia dan Indonesia kini membuat perhitungan pertama atau perlawanan sulung dalam saingan pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 bagi Kumpulan G.

Mengenai aksi sulung ini, pasukan Malaysia pastinya tidak akan menjadikan pencapaian bersejarah pada 2010 sebagai azimat menjelang pertembungan menentang Indonesia kerana perlawanan pertama Kumpulan G pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 ini mempunyai nilai berbeza berbanding kejayaan menjulang Piala AFF terdahulu.

Penyokong dan peminat setia skuad Harimau Malaysia sudah tentu akan menganggap intensiti perlawanan kali ini lebih tinggi memandangkan setiap pasukan yang bersaing dalam kumpulan G mempunyai matlamat tersendiri iaitu memburu slot automatik ke pusingan ketiga Kelayakan Piala Dunia atau sekurang-kurangnya mara ke pusingan akhir Piala Asia 2023.

Apa yang pasti, tumpuan utama Malaysia adalah kepada percaturan pasukan bagi melengkapkan misi meraih tiga mata berharga dalam perlawanan ini.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Malaysia Lwn Indonesia Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan pertama kumpulan G  pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 membabitkan pasukan Malaysia lawan (lwn) Indonesia yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI MALAYSIA VS INDONESIA 5.9.2019 KELAYAKAN PIALA DUNIA 2022 / PIALA ASIA 2023
Aksi pertama pusingan kedua Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 bagi kumpulan G melibatkan pasukan Indonesia melawan Malaysia berlangsung pada hari Khamis bermula pada jam 8:30 malam mengikut waktu di Malaysia bertempat di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Indonesiaindonesia wc 2 3 malaysia wcMalaysia
 Stadium Gelora Bung Karno
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol   Penjaring Gol
LIVE STREAMING MALAYSIA VS INDONESIA 5 SEPTEMBER 2019 KELAYAKAN PIALA DUNIA 2022 / PIALA ASIA 2023
Aksi membabitkan Malaysia menentang Indonesia turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Astro Arena seawal jam 9:00 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya perlawanan ini turut dipancarkan secara siaran langsung atau live streaming di Youtube atau Facebook, Infodweb (IDW) akan sertakan pautan atau video langsung dalam ruangan di bawah.
VIDEO LANGSUNG LIVE MALAYSIA VS INDONESIA 2019
Close