Siaran langsung keputusan Malaysia vs Singapura 20 Mac 2019 Piala Air Marine

result live malaysia singapura air marine cup 2019

Saingan kejohanan bola sepak empat penjuru, Piala Air Marine 2019 kini bermula sambil menyaksikan skuad Harimau Malaysia (Malaysia) menentang pasukan Singapura dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung buat kedua-dua pasukan pada hari Rabu, 20 Mac 2019.

Piala Air Marine atau Air Marine Cup 2019 merupakan sebuah kejohanan bola sepak empat penjuru ataupun lebih kepada status perlawanan persahabatan kelas A yang akan memberikan mata FIFA sebagai aksi persahabatan.

Aksi menentang negara jiran, Singapura, tentunya akan menjadi perlawanan yang menarik kerana dalam perhitungan bola sepak Malaysia mahupun Singapura mempunyai sejarah tersendiri sejak beberapa dekad lalu.

Mengenai aksi ini, Malaysia perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di tempat dan di hadapan puluhan ribu penyokong setia skuad Harimau Malaya bagi mencipta kemenangan.

Piala Air Marine 2019 menyaksikan penyertaan dari pasukan Oman, Afghanistan, Singapura dan Malaysia.

Pasukan yang tewas pada aksi pertama (separuh akhir) akan bertemu bagi menentukan kedudukan ketiga/keempat manakala pemenang akan bertemu dalam perlawanan akhir. Kedua-dua perlawanan akan berlangsung Sabtu ini.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Malaysia lwn Singapura Piala Air Marine 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan pertama (separuh akhir) Piala Air Marine 2019 membabitkan pasukan Malaysia lawan (lwn) Singapura yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI MALAYSIA VS SINGAPURA 20.3.2019 PIALA AIR MARINE
Aksi pertama (separuh akhir) saingan Piala Air Marine 2019 melibatkan pasukan Malaysia melawan Singapura berlangsung pada hari Rabu bermula pada jam 8:45 malam bertempat di Stadium Nasional Bukit Jalil
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Malaysiamalaysia  1 0 singapore Singapura
Stadium Nasional Bukit Jalil
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol Penjaring Gol
Close