Siaran langsung keputusan Pahang vs Kuala Lumpur 1 Februari 2019 Liga Super

Aksi Liga Super Malaysia 2019 saingan minggu pertama (LS1) menyaksikan pasukan Kuala Lumpur (KL) menentang Pahang dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Jumaat, 1 Februari 2019.

Pertemuan Liga Super membabitkan Pahang dan Kuala Lumpur sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini kepada Kuala Lumpur yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat menambah 3 mata pertama dalam carta Liga Super 2019.

Pahang selaku pasukan pelawat, mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Kuala Lumpur yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Kuala Lumpur yang mampu mencipta kejutan.

KEPUTUSAN TERKINI PAHANG VS KUALA LUMPUR 1.2.2019 LIGA SUPER
Aksi Liga Super minggu pertama (LS 1) melibatkan pasukan Kuala Lumpur melawan Pahang berlangsung pada hari Jumaat bermula pada jam 9 malam bertempat di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan pertama Liga Super Malaysia 2019 (LS1) membabitkan pasukan Pahang lawan (lwn) Kuala Lumpur yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
K.Lumpur  1 2  Pahang
 Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur Cheras
Penjaring Gol Penjaring Gol
48′ Afiq Ahmad Saddil Ramdani 24′
Nwakaeme 52′
MAKLUMAT BERKAITAN
Kedudukan Carta Terkini Liga Super Malaysia 2019 Dan Jadual Lengkap Perlawanan
Close