Siaran langsung keputusan Perak vs Melaka United 25 Mei 2019

result live perak melaka united liga super

Aksi persaingan Liga Super Malaysia 2019 kini telah memasuki perlawanan minggu ke-15 (LS15) yang turut membabitkan pasukan Perak melayan kunjungan Melaka United dalam perlawanan tumpuan yang telah dijadual berlangsung bagi kedua-dua pasukan pada hari Sabtu, 25 Mei 2019.

Untuk aksi ini, pasukan Perak perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri bagi meraih tiga mata berharga kerana dengan penambahan tiga mata berharga akan mencerahkan peluang mereka mengejar mata tiga pasukan teratas dalam Liga Super 2019.

Namun, Perak tidak seharusnya memandang rendah terhadap keupayaan Melaka United malah mereka perlu berwaspada dan tidak alpa dengan ancaman barisan serangan Melaka United yang berupaya mencipta kejutan dalam usaha mereka mahu meraih tiga mata berharga di tempat lawan bagi merealisasikan misi sama seperti Perak.

Pada masa yang sama, pertemuan Liga Super membabitkan Perak dan Melaka United pasti menjadi tumpuan serta dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2019 setakat 14 perlawanan sebelum ini menyaksikan Perak telah menempatkan kedudukan mereka di tempat ke-7 Liga dengan 18 mata manakala Melaka United pula berada di kedudukan ke-6 bersama kutipan 19 mata.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Perak lwn Melaka United Liga Super 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-15 Liga Super Malaysia 2019 (LS15) membabitkan pasukan Perak lawan (lwn) Melaka United yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI PERAK VS MELAKA UNITED 25.5.2019 LS15
Aksi minggu ke-15 saingan Liga Super Malaysia 2019 melibatkan pasukan Perak melawan Melaka United berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Perak, Ipoh.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Perak Perak FA 2 3 Melaka United Melaka Utd
Stadium Perak, Ipoh
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol 18′ Brendan Gan
Penjaring Gol 57′ Partiban
Nazrin Nawi 23′ Penjaring Gol
Reichelt  74′ ,45+1′ Penjaring Gol
Close