Siaran langsung Perak vs Negeri Sembilan 6 Jun 2018 Liga Super

Aksi Liga Super Malaysia saingan minggu ke-14 (LS14) menyaksikan pasukan Negeri Sembilan menentang Perak The Bos Gaurus (TBG) dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Rabu, 6 Jun 2018.

Pertemuan Liga Super membabitkan Negeri Sembilan dan Perak sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik serta sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini adalah kepada Negeri Sembilan yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat menambah 3 mata berharga dalam carta Liga Super 2018.

Perak selaku pasukan pelawat, turun dengan misi mesti menang dan mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Negeri Sembilan yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Negeri Sembilan yang mampu mencipta kejutan.

Kedudukan carta Liga Super 2018 setakat tiga belas perlawanan yang telah berlalu menyaksikan pasukan Negeri Sembilan berada di kedudukan ke-11 liga dengan 11 mata hasil daripada tiga kemenangan dan dua seri.

Manakala pasukan Perak pula dengan kutipan 23 mata sekaligus meletakkan pasukan itu di tangga ketiga liga selepas mengharungi tiga belas perlawanan.

KEPUTUSAN TERKINI PERAK VS NEGERI SEMBILAN 6.6.2018 LIGA SUPER
Aksi Liga Super minggu ke-14 (LS14) melibatkan pasukan Negeri Sembilan melawan Perak berlangsung pada hari Rabu bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-14 Liga Super Malaysia 2018 (LS14) yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh membabitkan pasukan Negeri Sembilan lawan (lwn) Perak.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
N.Sembilan 1 1 Perak
Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.
Penjaring Gol Penjaring Gol
90+’ Gilmar 72′
Close