Siaran langsung keputusan Pahang vs Perak 22 Jun 2019

result live pahang perak piala fa 2019

Aksi Piala FA Malaysia 2019 kini telah memasuki saingan separuh akhir yang turut menyaksikan pasukan Pahang menerima kunjungan Perak dalam perlawanan separuh akhir pertama yang telah dijadual berlangsung bagi kedua-dua pasukan pada hari Sabtu, 22 Jun 2019.

Untuk aksi ini, pasukan Pahang perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri bagi meraih kemenangan dengan jaringan gol yang selesa sebagai bekalan menghadapi aksi separuh akhir kedua di tempat lawan.

Namun, Pahang tidak seharusnya memandang rendah terhadap keupayaan Perak malah mereka perlu berwaspada dan tidak alpa dengan ancaman barisan serangan Perak yang berupaya mencipta kejutan dalam usaha mereka mahu mendapatkan keputusan positif di tempat lawan.

Pada masa yang sama, pertemuan separuh akhir Shopee Piala FA 2019 membabitkan Pahang dan Perak pasti menjadi tumpuan serta dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Pahang lwn Perak Piala FA 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan separuh akhir pertama Shopee Piala FA Malaysia 2019 membabitkan pasukan Pahang lawan (lwn) Perak yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI PAHANG VS PERAK 22.6.2019 PIALA FA
Aksi separuh akhir 1 Piala FA 2019 melibatkan pasukan Pahang melawan Perak berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 9:00 malam bertempat di Stadium Darul Makmur, Kuantan.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Pahang Pahang FA 2 1 Perak FA Perak
Stadium Darul Makmur
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol 12′, 90+2′ Herold Goulon
Penjaring Gol 39′ Sumareh
J. Partiban 54′ Penjaring Gol
LIVE STREAMING PAHANG VS PERAK 22 JUN 2019 PIALA FA
Aksi membabitkan Pahang menentang Perak turut disiarkan secara siaran langsung di saluran Football Malaysia (Iflix) seawal jam 8:30 malam bermula dengan siaran pra-rancangan.
Sekiranya perlawanan ini disiarkan secara siaran langsung atau live streaming di internet melalui Facebook atau Youtube, LamanWeb Info (LWI) akan sertakan pautan atau video langsung dalam ruangan di bawah.
VIDEO LANGSUNG LIVE PAHANG VS PERAK PIALA FA 2019
Close