Siaran langsung Selangor vs PKNP FC 4 Ogos 2018 Piala Malaysia PM1

Aksi saingan peringkat kumpulan Unifi Piala Malaysia 2018 kini bermula dengan menyaksikan perlawanan pertama (PM1) membabitkan pasukan Selangor menentang PKNP FC dalam perlawanan yang dijadual berlangsung pada hari Sabtu, 4 Ogos 2018.

Pertemuan saingan Piala Malaysia 2018 kumpulan D membabitkan Selangor dan PKNP FC sememangnya dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik serta sengit.

Kelebihan awal bagi aksi ini adalah kepada Selangor yang bermain di gelanggang sendiri sudah tentu akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan yang ada untuk meraih kemenangan sekaligus dapat mengutip 3 mata pertama dalam saingan peringkat kumpulan D Piala Malaysia 2018.

PKNP FC selaku pasukan pelawat, turun dengan misi mesti menang dan mereka pastinya tidak gentar untuk berdepan Selangor yang beraksi di hadapan penyokong sendiri, namun perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan berwaspada dengan barisan serangan Selangor yang mampu mencipta kejutan.

KEPUTUSAN TERKINI SELANGOR VS PKNP FC 4.8.2018 PIALA MALAYSIA (PM1)
Aksi Unifi Piala Malaysia 2018 saingan pertama melibatkan pasukan Selangor melawan PKNP FC berlangsung pada hari Sabtu bermula pada jam 9:00 malam bertempat di Stadium Shah Alam.
Paparan di bawah adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan pertama kumpulan D Piala Malaysia 2018 (PM1) yang dikemaskini secara langsung sehingga tamat aksi masa penuh membabitkan pasukan Selangor lawan (lwn) PKNP FC.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Selangor 0 3 PKNP FC
Stadium Shah Alam.
Penjaring Gol Kumpulan D Penjaring Gol
Hafiz Ramdan 23′
Fandi 32′
Ritus 63′
Close