Siaran langsung keputusan Terengganu FC vs PJ City FC 14 Mei 2019

result live terengganu pj city liga super

Aksi persaingan Liga Super Malaysia 2019 kini telah memasuki perlawanan minggu ke-13 (LS13) yang turut menyaksikan pasukan Terengganu FC menerima kunjungan Petaling Jaya City atau PJ City FC dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung bagi kedua-dua pasukan pada hari Selasa, 14 Mei 2019.

Dalam aksi kali ini, pasukan Terengganu sudah tentu akan memanfaatkan kelebihan awal iaitu beraksi di laman sendiri bagi menghadiahkan kemenangan kepada penyokong setia sekaligus dapat meraih tiga mata penuh yang membolehkan mereka dapat memperbaiki kedudukan dalam carta Liga Super 2019.

Namun, Terengganu FC tidak seharusnya memandang rendah terhadap keupayaan PJ City FC malah mereka perlu berwaspada dengan ancaman barisan serangan PJ City FC yang berupaya mencipta kejutan dalam usaha mereka yang mahu meraih tiga mata berharga di tempat lawan.

Dalam pada itu, pertemuan Liga Super membabitkan Terengganu FC dan PJ City FC sememangnya menjadi tumpuan serta dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2019 setakat 12 perlawanan sebelum ini menyaksikan Terengganu FC telah menempatkan kedudukan mereka di tangga ke-7 dengan pungutan 16 mata manakala PKNP FC pula menghuni kedudukan ke-9 bersama kutipan 11 mata.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Terengganu FC lwn PJ City FC Liga Super 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-13 Liga Super Malaysia 2019 (LS13) membabitkan pasukan Terengganu FC lawan (lwn) PJ City FC yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI TERENGGANU FC VS PJ CITY FC 14.5.2019 LS13
Aksi minggu ke-13 saingan Liga Super Malaysia 2019 melibatkan pasukan Terengganu FC melawan PJ City FC berlangsung pada hari Selasa bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Terengganu FC Terengganu FC 3 5 PJ City FC PJ City FC
Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol 12′ Kipre
Penjaring Gol 18′ Nabil
Penjaring Gol 19′ Ashari
Elizeu 49′ Penjaring Gol
 Pedro Henrique 81′ ,57′ Penjaring Gol
Brandão 58′ Penjaring Gol
Zamri 77′ Penjaring Gol
Close