Siaran langsung keputusan Terengganu FC vs Selangor 24 Mei 2019

result live terengganu selangor liga super

Persaingan Liga Super Malaysia 2019 kini telah memasuki perlawanan minggu ke-15 (LS15) yang turut menyaksikan pasukan Terengganu FC menerima kunjungan Selangor dalam perlawanan yang telah dijadual berlangsung untuk kedua-dua pasukan pada hari Jumaat, 24 Mei 2019.

Bagi aksi kali ini, pasukan Terengganu FC perlu memanfaatkan kelebihan beraksi di laman sendiri bagi mendapatkan kemenangan kerana mereka tiada pilihan lain kecuali meraih tiga mata berharga untuk menyuntik kembali semangat sepasukan dalam mengharungi baki saingan Liga Super 2019.

Dalam usaha memburu kemenangan, Terengganu FC tidak seharusnya alpa malah mereka perlu berwaspada dengan ancaman barisan serangan Selangor yang sememangnya mampu mencipta kejutan yang juga mahu meraih kemenangan bagi memberi saingan kepada tiga pasukan teratas liga setakat ini.

Pertemuan Liga Super membabitkan Terengganu FC dan Selangor pasti menjadi tumpuan serta dinanti-nantikan oleh penyokong masing-masing yang mengharapkan kedua-dua pasukan dapat menyajikan aksi perlawanan yang terbaik dan sengit.

Kedudukan pasukan dalam carta Liga Super 2019 setakat 14 perlawanan sebelum ini memperlihatkan Terengganu FC menghuni kedudukan ke-8 liga dengan pungutan 17 mata manakala Selangor pula berada di kedudukan ke-4 bersama kutipan 22 mata.

Keputusan Semasa Terkini Dan Penuh Terengganu FC lwn Selangor Liga Super 2019

Berikut adalah keputusan semasa dan terkini perlawanan ke-15 Liga Super Malaysia 2019 (LS15) membabitkan pasukan Terengganu FC lawan (lwn) Selangor yang dikemaskini secara langsung hingga tamat aksi masa penuh.

KEPUTUSAN TERKINI TERENGGANU FC VS SELANGOR 24.5.2019 LS15
Aksi minggu ke-15 saingan Liga Super Malaysia 2019 melibatkan pasukan Terengganu FC melawan Selangor berlangsung pada hari Jumaat bermula pada jam 10:00 malam bertempat di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.
Tuan Rumah Masa Penuh Pelawat
Terengganu FC Terengganu FC 1 0 Selangor FASelangor
Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah
Penjaring Gol Penjaring Gol
Penjaring Gol 90′ (OG)  
Close